Εξέταση σε ιατρεία του ΙΚΑ υπό συνθήκες ψύχους

Εξέταση σε ιατρεία του ΙΚΑ υπό συνθήκες ψύχους

Αρ. Πρωτ. 5262/01.02.2012

Προς Υπουργό:
- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης


Σε συνθήκες ψύχους αναγκάζονται να εξεταστούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ σε ιατρεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα εύλογα η οργή και η αγανάκτησή τους να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, από το οποίο έμειναν αρκετά ιατρεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, καθώς η ένταξη του ΙΚΑ στο νέο Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκάλεσε καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων  προς τους προμηθευτές.
Οι εικόνες στα ιατρεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ήταν χαρακτηριστικές. Γιατροί αναγκάζονταν να εργαστούν με αερόθερμα ανά χείρας και προσπαθούσαν να εξετάσουν ασθενείς, που προσέρχονταν στα παγωμένα ιατρεία. Η ταλαιπωρία ήταν αρκετά μεγάλη και οι συνθήκες πρωτόγνωρες. Εν έτει 2012 και το ψύχος κυριεύει μονάδες υγείας, ταλαιπωρώντας ασθενείς και ιατρούς. Είναι προφανές, ότι η προχειρότητα του αρμόδιου Υπουργείου οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, δημιουργώντας την οργή και τη δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την έλλειψη πετρελαίου στα ιατρεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης; Απάντηση Υπουργείου